luni, 17 septembrie 2012

Jurnal de dieta
Saptamana 1
Duminica
Dimineata
- iaurt cu 4-5 linguri de fulgi de ovaz, 3 smochine uscate si 2 lingurite de seminte de in
- ceai
Gustare
-15 samburi de migdale crude
- o cana cu ceai verde
Pranz
- piept de pui facut in tigaie fara ulei
- salata de legume proaspete
Gustare
- o felie de pizza facuta in casa
Seara
- o para
 Bilantul dupa prima saptamana este 2,5 kg pierdute. Asadar, am acum 52,5 kg la 1,57. In prima saptamana am facut o singura data exercitii, dar de saptamana asta fac 5 zile pe saptamana. Mai am inca 5 saptamani si pana acum ma simt destul de bine, nu ma infometez, e pentru prima data cand tin dieta si sunt satula. 
 Am hotarat sa nu mai postez in fiecare zi ce mananc, nu vreau sa transform blogul intr-unul de retete si diete, ci doar la sfarsit de saptamana sa fac o postare in care sa va prezint cum a decurs saptamana. Daca sunt doritoare care vor cate o postare pe zi sa spuna acum sau sa taca pe vecie! :)) Inca o chestie: am primit cateva comentarii rautacioase gen: mananci atat de putin incat o sa transformi intr-un robot etc. pe care chiar nu le inteleg, nu-mi dau seama de unde vine aceasta rautate, cert e ca nu le iau in serios si imi vad de treaba mea mai departe. Nimeni nu-mi cunoaste mai bine corpul decat mine si doar eu stiu ce si cat poate duce. Acestea fiind spuse, va las cu postarea de fata si ma duc la gatit. 

 Acest text face parte din Jurnalul meu de dieta de 6 saptamani. Meniurile si retetele sunt preluate din cartea lui Carmen Bruma, 3 S: sanatoasa, supla, satula. 

10 comentarii:

  1. sper ca nu te-a deranjat comentariul meu, n-am zis nimic cu rautate. si eu tot 1,57 am si te inteleg perfect. am scazut la 48 dar mai departe se pare ca nu merge si nu merge... tu, oricum, incearca sa nu te iluzionezi ca si in a doua saptamana vei slabi la fel de mult. si, oricum, mie mi se pare enorm 2,5 kg intr-o saptamana... daca scazi unul singur e perfect, va fi mai usor sa te mentii. nu poti trai permanent cu genul asta de meniu (sau, in fine, eu n-as putea...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu nu, stai linistita! Si eu tot pe la 47-48 vreau sa ajung, sper sa pot in urmatoarele 5 saptamani. Stiu ca de obicei dietele stagneaza si abia dupa o perioada mai indelungata de timp mai scazi in greutate si poate nu asa de mult. Eu oricum m-am mirat ca am slabit atat, fiind o veterana a dietelor. Corpul se obisnuieste dupa un timp cu putin si nu mai reactioneaza la diete, de aceea am ramas surprinsa. Eu pana acum am avut fluctuatii de greutate: slabeam 1 kg, 2,3 si apoi renuntam si le puneam la loc. Dar de data asta mi-e mult mai usor pentru ca am meniurile gata pregatite, nu am nici o scuza sa nu ma mai tin de dieta. De asemenea, e un mic capitol destinat mentinerii de dupa, la sfarsitul cartii si o sa urmez sfaturile de acolo + plus cele din cartea nutritionistului Mihaela Bilic. Sper sa nu pun nimic la loc, daca introduc treptat unele alimente. O sa vedem cum o sa fie, prefer sa nu ma gandesc inca de acum. Multumesc pentru mesaj. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am inteles ce varsta ai dar daca ai in jur de 25 de ani nu-i chiar din filme sa dai jos 2,5 kg intr-o saptamana... i used to do that (acum 5 ani) :D acum daca dau unul pe saptamana sunt incantata. de obicei nu sar peste 50 de kg dar daca le ating ma panichez si ma bag la respect (pe la 19 ani am avut 56 de kg, nu vreau sa mai fiu asa niciodata)... interesanta cartea mihaelei bilic, am dat si eu peste ea pe scribd

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu vreau sa postezi in fiecare zi:(. Chiar daca nu am scris pana acum, citesc mereu.

    RăspundețiȘtergere
  5. In cazul asta o sa ajungi fix cum iti doresti. Trebuie doar puuutina ambitie! N-o sa fie prea greu! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu dieta stai bine, tine-te si de sport si va fi perfect! Bafta

    RăspundețiȘtergere
  7. Astea 5 saptamani sigur fac 5 antrenamente pe saptamana. Dupa ce termin poate o sa fac mai putine. Mai am si un program de aerobic al lui Tracy Anderson, poate le combin. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere