miercuri, 26 septembrie 2012

Jurnal de dieta
Sa nu credeti ca daca nu am mai postat am oprit dieta. Nici vorba, doar ca am avut cateva zile nu tocmai bune, dar acum mi-am revenit si o sa va arat meniurile din zilele acestea. In weekend am cam facut-o de oaie: am mancat cativa cartofi facuti la cuptor si 3 bucati de fornetti. Imi pare rau, sunt o pofticioasa si nu ma pot abtine daca cineva imi flutura bunatati pe la nas si mai si insista sa mananc pe deasupra. Asta e, sunt om si fac si eu greseli, bine ca nu sunt asa grave. Dar sa trecem la treaba!Am ramas la sambata.
Saptamana 2
Sambata
Dimineata
- un pumn de seminte de floarea soarelui crude si unul de stafide
- ceai 

- piept de pui facut in tigaie fara ulei
- salata verde
Duminica
Dimineata
- iaurt
- 4 linguri de fulgi de ovaz si 3 smochine uscate
- ceai
Gustare
- 2 kiwi
Pranz 
- muschi de porc la cuptor
- dorada la cuptor

Saptamana 3
Luni
Dimineata
- branza cu smantana ( 150 g, cu 2% grasime )
- un ardei gras
- ceai
Pranz 
- pulpa de vita facuta in tigaie fara ulei 
- salata de varza alba
Marti
Dimineata
- iaurt cu 4-5 linguri de fulgi de ovaz, 2 lingurite de seminte de in, 10-15 migdale crude
Gustare
- o portocala
Pranz
- 3 bruschete: felii de paine integrala prajita cu rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline
Seara
- supa de legume
Cu ocazia aceasta mi-am dat seama ca nu stiu sa gatesc carnea de vita, care a iesit atat de tare, incat 2 zile m-au durut dintii de la ea.
In alta ordine de idei, luni dimineata m-am cantarit si aveam 51,8 kg, ceea ce inseamna ca am slabit aproape un kg saptamana trecuta. Eu sunt foarte multumita de cum evolueaza dieta si desi la cantar nu se vede atat de mult, pe corp este mult mai vizibila schimbarea. Singura chestie care ma nedumereste e procentul de grasime din corp care nu scade, a ramas acelasi de la inceput si pana acum. In ceea ce priveste exercitiile, saptamana trecuta am facut 4 din 5 antrenamente pentru ca incepand de miercuri-joi m-a luat o durere de spate crunta, nici noaptea nu dormeam ca lumea, daramite sa mai fac exercitii. Cu ocazia asta mi-am studiat putin mai mult coloana si am descoperit ca e putin deformata. E posibil ca din aceasta cauza sa apara durerile de spate, care din fericire s-au mai atenuat si astfel am putut sa fac exercitii saptamana aceasta. Cam atat pana acum. Ah mai voiam sa va zic ca saptamana asta am voie sa mananc la gustare popcorn. Abia astept! :D

 Acest text face parte din Jurnalul meu de dieta de 6 saptamani. Meniurile si retetele sunt preluate din cartea lui Carmen Bruma, 3 S: sanatoasa, supla, satula. 

4 comentarii:

  1. Si seara? Nu intreb ironic, ci chiar vreau sa stiu pentru o eventuala punere in aplicare, ca eu n-am mai apucat cartea la tarabe cand s-a dat cu Unica sau nu mai stiu cu ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca vrei iti scriu. sambata e supa de legume si o felie de paine integrala sau 2 crackers si luni peste la cuptor si dovlecei la abur. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. imi pare bine ca da rezultate si ca te tii de ea. sa stii ca am furat si eu din meniu putin si ma simt foarte bine. ti-as ramane recunoascatoare daca ai posta in continuare experienta ta cu dieta aceasta si cu meniul. mult succes si forta pt exercitii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar vreau sa o duc pana la capat si sa continui sa mananc sanatos si dupa ce termin dieta. Sigur ca o sa postez in continuare, am fost plecata zilele acestea si nu am avut internet, dar o sa continui de unde am ramas si daca nu am poze pentru tot ce am mancat si te intereseaza ma intrebi si iti spun. :) Multumesc tare mult! Iti doresc si tie acelasi lucru!

    RăspundețiȘtergere