marți, 11 septembrie 2012

Jurnal de dieta

   O data intoarsa din vacanta am hotarat sa incep o dieta ca tot mi-am achizitionat cartea si CD-ul lui Carmen Bruma. Nu am luat niciun kilogram pe timpul vacantei, am luat 2 inainte de ea. Asadar, pornesc de la 55 de kg la 1,57 inaltime si vreau sa ajung la 50-48. De ieri am inceput. Imi place tare mult ca in carte gasesc meniuri pe zile, timp de 6 saptamani. Meniul fiecarei zi contine 3 mese principale si 2 gustari, dar eu cum m-am hotarat sa nu mai mananc dupa 6, am realizat ca nici nu apuc bine sa mananc o masa ca deja trebuie sa o iau pe urmatoare. Cred ca o sa renunt la gustarile dintre mese, dar nu definitiv, daca cumva imi este foame intre mese voi lua gustarea respectiva, daca nu nu. Exercitiile nu le-am inceput inca pentru ca ieri inca aveam casa plina de geamantane. Programul contine exercitii pentru 5 zile, diferite toate, asa ca eu o sa incep de azi si o sa fac si sambata. Imi place tare mult ca exercitiile sunt foarte scurte: 15 minute + 5 minute incalzire + 5 minute stretching. De obicei ma plictisesc repede si parca nici nu imi vine sa fac o ora exercitii, dar asa parca abia astept, avand in vedere ca sunt si diferite. Sa incepem! Daca va intereseaza o reteta sau ceva, ma anuntati.

Saptamana 1
 Luni

Dimineata
- amestec din 4-5 linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de seminte de in, 2 lingurite de stafide si 150 ml iaurt cu max 2 % grasime
- ceai


Gustare
- 10-15 samburi de migdale crude
- o cana de ceai verde

 
Pranz
- piept de pui la gratar ( eu l-am facut in tigaie fara ulei, urmeaza sa-mi cumpar griller )
- salata de varza



Gustare
- 2 felii de paine integrala
- salata de vinete ( preparata fara maioneza )


Seara
- supa de legume
- o felie de paine integrala


 
Acest text face parte din Jurnalul meu de dieta de 6 saptamani. Meniurile si retetele sunt preluate din cartea lui Carmen Bruma, 3 S: sanatoasa, supla, satula. 

7 comentarii:

  1. Sper sa iti fie de folos dieta. Pana acum nu prea e pe placul meu: eu nu sunt adepta produselor sarace in grasime si nici a fainoaselor (prefer un iaurt cu 10% grasime si sa renunt la paine), dar sper din suflet sa te ajute. Ca si sfat, daca ai envoie sa faci preparate pe gratar, incearca uleiul de cocos, e mai sanatos. Multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult pentru sfaturi! Mie mi se potriveste perfect pentru ca nu prea imi plac lactatele si painea imi tine mai bine de foame. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa bafta! Si eu mi-am luat cartea si dvd-ul insa nu am inceput sa tin dieta pentru ca eu sunt mai mofturoasa de fel si unele lucruri chiar nu le-as manca: salata de vinete, hummus, etc, etc...si ar cam trebui sa caut alternative. Cum a fost prima saptamana? Esti satula? Ai energie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! De abia ieri am inceput si cum am spus si mai sus, eu consider ca sunt prea multe mese si vreau sa renunt la gustari. Energie am ca de obicei, nu s-a schimbat cu nimic. In ceea ce priveste salata de vinete, am avut si eu cateva indoieli, dar a fost neasteptat de buna. Hummus inca nu am incercat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! Am incercat sa imi notez si eu dieta pe care o tii tu, cea preluata din cartea lui Carmen Bruma... dar am observat ca in multe zile iti lipsesc unele mese... Tocmai aici e secretul... Consumand 3 mese pe zi plus 2 gustari, iti accelerezi metabolismul si declansezi arderile... Daca sari peste mese, organismul tau va recupera la celelalte mese si va pune si ceva rezerve deoparte... Si nu, nu e multa mancare, traitul cu o maslina pe zi nu doar ca slabeste, dar te omoara incet, incet...Cantitatea de mancare este gandita pentru situatia in care faci miscare, putand astfel sa arzi surplusul de calorii. Este adevarat ca suntem diferiti, si nu functionam toti dupa aceleasi principii, simtim uneori nevoia sa ne aducem amprenta personala asupra a ceea ce facem, de aceea inteleg ca ai adaptat dieta la viata ta personala. Sfatul meu e sa incerci sa respectii ideea dietei, si eventual sa inlocuiesti anumite alimente cu unele ditr-o categorie asemanatoare, dar sa nu sari peste mese...Multa bafta si cat mai multe kilograme pierdute sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Multumesc tare mult pentru sfaturi! O sa incerc sa respect mesele si sa nu mai sar peste ele, dar de exemplu trebuie sa mananc paine cu hummus sau supa de rosii sau de legume si mie nu-mi plac si de multe ori prefer sa sar peste ele. Ar trebui sa le inlocuiesc cu ceva asemanator asa cu mai ai zis si tu. Multa bafta si tie, si daca ai nevoie de dieta completa, anunta-ma si ti-o scriu. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna. As dori sa te rog daca poti sa imi trimiti te rog dieta completa pentru 6 saptamani. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere