luni, 24 septembrie 2012

Holiday sweet holiday

II

  In a doua zi de vacanta am mers la o plaja, numita Melilli, care chiar la iesire din oras. Am avut noroc de apa foarte calda. Mi-a lasat o impresie foarte placuta prin curatenia ei si prin faptul ca nu era populata aproape deloc.




In cea de-a treia zi, care btw cred ca a fost cea mai frumoasa, am mers intr-un cartier al Siracusei, numit Ortigia, unde se afla centrul vechi si toate iahturile si vapoarele din regiune.




 Am trecut apoi, pe langa templul lui Apollo.



Apoi la intersectia unor strazi se afla frumoasa Fontana di Diana.




A urmat apoi Domul din Siracusa, o constructie absolut fascinanta, pe care am putut sa o si vizitam.






  Aveau acolo un sistem tare interesant pentru aprinderea lumanarilor: bagai un banut acolo si apoi apasai un buton si lumanarea se aprindea. 

Am vazut apoi Fonte Aretusa, singurul loc din Europa unde creste planta Cyperus papyrus, din care se fabrica papirusul. Era locuita de o familie de gaste foarte numeroasa si iubita de localnici si vizitatori.







Iubesc cladirile de acolo, imi place mult aerul acela vechi pe care il inspira si arhitectura si modul in care sunt construite. Foarte foarte frumos! Am impresia ca acolo toata lumea e crescatoare de flori, deoarece nu era casa sa nu aiba cateva ghivece.




Ah si sunt innebunita dupa Vespe! Sunt adorabile, mi-ar placea sa am si eu una. 

Daca v-a placut stay tuned for part III!

2 comentarii: