miercuri, 19 septembrie 2012

Holiday sweet holiday
 part I
    Am vazut atatea  locuri frumoase in vara aceasta, in vacanta mea in Sicilia, ca vreau sa le impartasesc cu voi. Inainte sa plec m-am documentat putin despre ce ar fi de vazut acolo, asa ca am plecat pregatita. De asemenea am facut putina cercetare in ceea ce priveste specificul culinar ca sa fiu sigura ca nu ratez nimic.
     Chiar in prima zi in care am ajuns am vizitat o biserica numita Madonna Lacrimosa, in care se gaseste o icoana a Sfintei Maria care a lacrimat 4 zile in 1954 si care face ( sau facea ) minuni.


  M-a impresionat arhitectura bisericii, nu este imaginea pe care o atribui de obicei unui locas de cult. E mai degraba un monument, zic eu.

 Interiorul, fiind inca in constructii, arata cam asa: 



Acestea sunt ruinele bisericii de dinainte. Au fost aduse si plasate in interiorul bisericii nou-construite.
De asemenea exista acolo o camera in care erau expuse fel si fel de obiecte donate de cei care s-au vindecat de anumite boli. Unii au ales sa doneze obiecte din argint intruchipand membrul sau organul pe care l-au avut bolnav si care s-a vindecat in urma rugaciunilor si a minunilor Sf Maria. Altii au donat tot felul de proteze si corsete, am vazut chiar si rochii de mireasa a carui insemnatate nu o cunosc, insa. Poate rugaciunile le-au ajutat pe unele femei sa-si gaseasca soti. ( zic si eu )



In curtea bisericii erau mai multe statui a unor sfinti sau ingeri pe care le-am imortalizat.





Un lucru interesant pe care l-am descoperit e faptul ca acolo ficusii sunt copaci, nu cresc ca la noi in ghivece. 
Cam asta am facut in prima zi, vor mai urma si alte postari. Sper ca v-au placut fotografiile.

3 comentarii:

  1. Astept mai multe articole despre Silcilia. Si unde traiesc eu, ficusii sunt copaci, chiar si inalti de 4 etaje - sunt specifici climatului mediteranean. Prietenul meu tot spune ca va face o poza unui ficus din asta mare sa o arate mamei sale si sa vada si ea, cat de mare poata sa creasca ficusul ei din ghiveci - cand i-a aratat, mamei nu ii venea sa creada ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu unde locuiesti? Si eu i-am adus mamei de acolo cateva flori de care nu mai auzise niciodata ca sa le planteze. :)

    RăspundețiȘtergere