duminică, 4 decembrie 2011

Pedichiura perfecta

    Adesea, desi e regretabil, picioarele sunt neglijate. Nu uita ca de ele depind toate sistemele corpului. Toate toxinele care se indreapta spre ele pot ramane blocate, iar masajul previne astfel de lucruri. Pedichiura se face in circa 30 de minute.
La treaba!
Ai nevoie de: lighean, sare de mare, frunze de menta sau un pliculet de ceai de menta, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, crema pentru picioare sau lotiune de corp, pila, foarfece, piatra ponce si optional, sosete de bumbac.

 


1.  Umple ligheanul pe jumatate cu apa calda si dizolva doua linguri de sare marina. Adauga niste menta proaspata sau un pliculet de ceai de menta, care iti va relaxa picioarele obosite sau doua linguri de bicarbonat de sodiu, daca ai picioarele aspre si cu bataturi. Inmoaie'le in apa minim 5 minute.


2.  Exfoliaza pielea picioarelor folosind o lingurita de sare de mare si putin ulei de masline. Maseaza ferm fiecare laba, prin miscari mici si circulare, timp de doua minute. Clateste'le bine.


3.  Foloseste o piatra ponce ca sa freci usor si circular zonele dure ale labei piciorului. Clateste'ti picioarele din nou si sterge'le bine cu un prosop, avand grija ca zona interdigitala sa fie bine uscata.





4.  Maseaza fiecare laba a piciorului cu o cantitate generoasa de lotiune de corp sau crema intensiv hidratanta, timp de 2 minute. Asigura'te ca masezi si zona din jurul fiecarei unghii.



5.  Curata bine unghiile si taie'le patrate la varf, pentru a preveni cresterea in carne a colturilor. Pileste usor colturile. Daca suporti, poarta sosete de bumbac in timpul noptii, pentru ca tratamentul sa fie mai eficient.

Ingrijirea curenta a picioarelor

In fiecare noapte, inainte de culcare, acorda 5 minute rasfatului picioarelor. Astfel vei dormi mai bine si vei pasi mai usor a doua zi.
Nu pili zonele aspre prea tare, iar daca ai bataturi si inflamatii sau straturi de piele groasa si dura, apeleaza la un  profesionist.
 
Ai nevoie de: pila pentru picioare si ulei de migdale.
   Cat sunt uscate, pileste zone ale talpii piciorului. Apoi, chiar inainte de culcare, maseaza'ti labele picioarelor cu ulei de migdale, insistand asupra talpii si a unghiilor. Ar trebui sa simti, initial, mancarimi in zona picioarelor, apoi te vei simti minunat.!

Sper ca v'a fost de folos! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu