miercuri, 14 decembrie 2011

Alexander McQueen
     Alexander McQueen s'a nascut in Londra in 1969 si a fost fiul unui taximetrist. Pasiunea lui pentru moda s'a nascut candva in copilarie pe cand obisnuia sa le faca rochii surorilor lui. La 16 Alexander a renuntat la studii si a devenit ucenic la Savile Row, dupa care a aplicat in 1994 la faimoasa scoala de moda, Central Saint Martins College of Art and Design din Londra, iar faimoasa sa colectie de absolvire a fost cumparata in totalitate de celebrul stilist Isabella Blow.
    Devenit foarte cunoscut si apreciat a fost cel mai tanar castigator al premiului Designerul Britanic al anului, premiu castigat de 4 ori. Datorita stilului sau controversat si excentric a primit numele de " copil teribil" si "huliganul modei englezesti".
       Cariera lui se termina brusc in 2010, la prematura varsta de 40 de ani. El este gasit spanzurat in apartamentul lui din Londra, la cateva zile dupa moartea mamei sale. Desi s'a stins atat de repede, amprenta lui in lumea modei va dainui pentru totdeauna. Cea care i'a luat locul in postul de director de creatie este Sarah Burton, care duce mai departe mostenirea artistica lasata de regretatul designer.

Alexander McQueen Quote

" I get my ideas out of my dreams… if you're lucky enough to use something you see in a dream, it is purely original. It's not in the world -- it's in your head. I think that is amazing."

Dintre vedetele care ii poarta creatiile:

 



               
                           





 Acum colectia Toamna - Iarna 2011. Trebuie sa recunosc ca am mari emotii si nu stiu daca voi putea transpune in cuvinte frumusetea colectiei si maretia acestui designer. Ma voi stradui, totusi.
Sarah Burton spune despre colectie: “I was thinking about an ice queen. Someone strong and noble and romantically powerful”.
Colectie se numeste sugestiv The Snow Queen and Her Court. Luminile palpaie si o muzica ca in filmele cu suspans incepe. Modele pasesc pline de incredere pe catwalk. Aceasta colectie ca si ultima despre care am vorbit spune o poveste, veti vedea daca veti urmari clipul de la final. 
   Din paleta cromatica fac parte alb si negru si variatii ale acestora. Colectia prezinta femeia in diferite ipostaze, extreme, as putea zice: de la inocenta unei femei puritane la sobrietatea unei femei dure, intunecate. Trecerea se face treptat si frumos, pentru ca la sfarsit sa imbine aceste doua stiluri extremiste intr'unul singur.
   Piesele vestimentare sunt accesorizate cu blana, pe care o gasim in acest sezon in prezentarile mai multe case celebre de moda, dar adauga si un alt detaliu original si anume fermoarul, caruia ii gaseste mai multe intrebuintari. Majoritatea hainelor urmaresc linia corpului si flateaza femeile cu forme feminine si sunt in acelasi timp versatile: fermoarele de la baza fustei se pot incheia pentru a obtine o fusta creion.





   Trecerea se face apoi la culoarea gri si designerul imbina cu succes tricotul cu blana, creand veste spectaculoase. Talia este si ea marcata, facandu'se uz de centuri pentru a da feminitate tinutei. 






Lebada alba se transforma apoi intr'una neagra, iar accentul incepe sa cada pe accesorii care vin din lumea sado'masochismului: curele dispuse pe intreg toracele in impletituri complicate, si mai multe fermoare, coliere din piele la baza gatului, manusi lungi din piele si ele, hamuri si decupaje in stil bondage.














Atmosfera se domoleste putin si hainele in culori deschis revin, pentru ca mai apoi muzica sa se intensifice si pe podium sa apara hainele negre, de aceasta data cu tinte.









   Elementele incep apoi sa se combine. Gasim in colectie insertii de voal si alte materiale pretioase, care alcatuiesc rochii diafane, demne de printese.









Detaliile precum volanasele origami sau puzzle'urile de pe rochii sunt elementele care fac colectia si mai speciala decat este. Rochiile simple cu detalii bondage sunt preferatele mele, in special cea lila pal.






Colectia se incheie apoteotic cu o serie de rochii la fel de bine facute si de stralucitoare.





Sper ca v'a placut! Maine - inspired by. :)

L.E. Ce uituca sunt! Daca vrei sa vizionati colectia o puteti face aici:

4 comentarii:

  1. Ai uitat-o pe cea mai importanta :))) Lady Gaga:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! :)) de fapt eu o consider pe Sarah Jessica Parker cea mai importanta purtatoare a creatiilor lui :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac creatiile lui Alexander McQueen !! Nu stiam mai nimic despre el pana sa citesc postul tau :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac mult, e printre preferatii mei :)

    RăspundețiȘtergere