sâmbătă, 7 ianuarie 2012


Remedii pentru parul cu probleme

In fiecare weekend, intr'una din zile la mine e Spa Day, adica o zi in care ma ocup de manichiura, pedichiura, diferite tratamente faciale sau masti. Astazi o sa va vorbesc despre parul cu probleme si o sa va ofer cateva solutii in tratarea acestora. De asemenea o sa va dezvalui masca de par pe care mi'am aplicat'o eu astazi. Sper sa va ajute.

Scalp sensibil
Daca simti disconfort la uscarea cu foehnul sau la periere, nu te mai sampona a doua oara, ci toarna 500 ml de lapte rece. Distribuie'l peste tot si asteapta 5-10 minute. Clateste si aplica balsam ca de obicei.

  Par foarte decolorat
Daca parul tau are o tenta verzuie, din cauza decolorarii excesive sau a inotului in piscina, adauga o lingurita de ketchup la cea de'a doua samponare. Apoi, clateste intens! Pare ciudat, dar rosul elimina nuantele verzui.

  Matreata
Descuamarile pot avea cauze medicale sau pot fi cauzate de produsele de ingrijire care nu'ti sunt prielnice, amplificand producerea matretei. Adauga o aspirina sfaramata in sampon, ca sa reduci matreata. Daca nu functioneaza, amesteca hamamelis si apa de gura, in cantitati egale si aplica preparatul pe par, dupa ce l'ai sters cu prosopul.

 

Par fragil si deteriorat
 Foloseste urmatoarea masca de par sau amesteca un avocado rascopt cu un galbenus de ou. Aplica tratamentul dupa ce'ai samponat parul si, dupa 30 de minute, clateste bine.

Masca pentru par
O masca pentru par il poate face mai sanatos, accentuandu'i mai mult luminozitatea naturala. Aplicarea mastii dureaza in jur de 45 de minute, la care se adauda alte 30 de minute pentru spalarea anterioara, obisnuita a parului.   

Ai nevoie de:
  • o banana rascoapta
  • ulei de masline
  • 2 albusuri de ou
  • o lamaie - pt par blond sau 10 cireste pt par castaniu (eu am folosit lamaie pentru ca nu am avut de unde sa iau acum cirese)
  • un capison sau folie de plastic
 
  1. Amesteca bana zdrobita cu o lingura de ulei de masline si albusurile de ou. Adauga zeama de lamaie sau visinele zdrobite. Amesteca pana obtii o compozitie moale si omogena
  2. Aplica masca pe parul ud si maseaza'l bine. Punet'ti capisonul sau infasoara folia imprejurul capului, pentru ca tratamentul sa fie mai eficient. Stai asa cam 30 de minute, apoi clateste cu apa rece.
Cam atat, ma duc sa ma clatesc, sa vad ce a iesit. Va pup! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu