marți, 2 octombrie 2012

Jurnal de dieta
 
  Am lipsit putin, am fost plecata si nu am avut acces la internet, asa ca o sa continui din ziua in care am ramas. Saptamana trecuta am fost acasa, la parintii mei, asa ca am mai facut mici exceptii in ceea ce priveste dieta, dar nu am abuzat de nimic. Nu am apucat sa pozez tot ce am mancat, deoarece m-a lasat bateria la aparat, dar daca intereseaza pe cineva sa imi spuna si va zic ca lipseste din meniu.
Miercuri 
 
Dimineata
 
- 2 oua fierte
- 2 felii de paine integrala
- o rosie
- ceai
 
 
Pranz
- 4 cartofi mici copti in coaja
- salata de varza alba
- ceai verde
 
 
Joi
Dimineata
- branza de capra (150g)
- ardei gras
- ceai
 
Pranz
- paste integrale fierte al dente cu ulei de masline, busuioc, rosii
 
 
Vineri 
Dimineata
- 2 pere
 
 
Pranz
- orez cu legume
 
Seara
- pizza
 
Sambata
 
Dimineata
- 3 albusuri fierte
- o rosie
- ceai
 
Pranz
- ciorba de fasole boabe, fara carne
 
Seara
- peste la cuptor
 
 
Duminica
Dimineata
- iaurt cu 2-3 linguri de fulgi de ovaz, un pumn de stafide
- ceai
 
 
Gustare
- 3 pumni de floricele de porumb simple
 
 
Pranz
- piept de pui fript ( cuptor )
 
 
Seara
- supa de legume ( fara cartofi, mazare, fasole )
- un pumn de crutoane din paine integrala
 
 
Saptamna 4
Luni
Dimineata
- iaurt cu un pumn de prune uscate, 2 linguri de fulgi de ovaz
- ceai
 
 
Gustare
- 10 migdale crude
- o cana cu ceai verde
 
 
Pranz
- piept de pui cu legume ( facute in tigaie fara ulei )
 
 
Gustare
- 2 felii de paine prajita
- salata de rosii
 
 
Seara 
- supa de legume fara cartof, fasole, mazare
 
 
Acest text face parte din Jurnalul meu de dieta de 6 saptamani. Meniurile si retetele sunt preluate din cartea lui Carmen Bruma, 3 S: sanatoasa, supla, satula.  
 

13 comentarii:

  1. Pff eu am niste pofte acum, chiar nu imi vine sa mananc numai legume, dar nu am ce face... as manca ceva dulce, orice, dar mai am putina rabdare pana in weekend cand am voie sa mananc ce vreau la pranz.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te admir foarte mult pentru puterea cu care tii dieta :D Eu n-am tinut niciodata si nu stiu cum e, mai ales ca sunt o gurmanda si n-as rezista, sigur. Vroiam sa te intreb intr-o postare mai veche, dar am uitat cred. Ce inseamna pastele al dente? :D Spor in continuare si sper sa reusesti ce-ti propui!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt o gurmanda dar cu meniul asta parca nu am pofta de altceva. Am 5 zile de cand incerc sa respect mesele pe care ni le scrie M. din dieta sa si recunosc ca mai rontai o bomboana, un fruct pe ici pe colo sau uneori o bucatica de ciocolata - dar tot am reusit sa slabesc deja 2 kg. :D Nu vreau sa slabesc drastic ci doar sa am un stil de viata sanatos. Fac sport la bicicleta eliptica si ..cam asta. Incearca sa introduci putin cate putin meniul asta in meniul tau zilnic, o sa iti fie bine. Cat despre pastele al dente (sper sa nu se supere M. ca iti raspund eu), sunt acele paste care sunt mai putin fierte decat normal, sa le simti putin tari in dinti cand le mesteci, nu terci :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru aprecieri! Eu sunt la dieta de cand ma stiu, dar adevarul e ca pana acum nu am reusit sa duc nici una pana capat, adica o tineam si apoi puneam tot la loc. Dar de data asta vreau sa ma tin de treaba, desi saptamana asta am luat cam 400 de grame ( e de inteles ca sunt foarte balonata si corpul meu retine multa apa in aceasta perioda a lunii ), dar sunt sigura ca e pe o perioada mai lunga de timp o sa dea rezultate foarte bune. Vreau sa continui sa mananc la fel si dupa ce termin, pentru ca imi place sa mananc sanatos si imi si place sistemul asta: mananci sanatos toata saptamana si duminica la pranz ai voie sa mananci o portie din absolut orice vrei tu plus desert. Parca te motiveaza sa continui. Eu m-am gandit deja ce mananc duminica asta: tiramisu si paste cu fructe de mare. :D La intrebare ti-a raspuns Ana Maria mai jos, sper ca te-a lamurit. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt foarte pofticioasa de fel, mai ales in anumite perioade ale lunii: as manca un camion de ciocolata. Ma bucur ca dieta a dat rezultate si in cazul tau, tine-o tot asa si sunt sigura ca o sa ajungi la greutatea dorita si sa fii si sanatoasa in acelasi timp. Ah si multumesc ca i-ai raspuns lui Lauren, eu nu am fost pe faza. Spor pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e, cu cat mananci mai sanatos, cu atat te simti mai bine :D Si eu incerc ca mananc mai natural, dar nu m-as putea abtine in cadrul unei diete.. Va admir ca aveti puterea asta si sper sa ajungeti la kilogramele dorite! Mersi de raspuns :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti urez sincer mult spor in continuare si sa nu te lasi! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu placere fetelor. :* Chiar nu stiam de regula de duminica :)) acum sunt si mai fericita ca tin dieta asta :D

    RăspundețiȘtergere