sâmbătă, 26 noiembrie 2011


Manichiura esentiala


     Hello again! Incepand de azi am facut o noua rubrica numita Spa la tine acasa. Primul lucru despre care voi vorbi este manichiura si o sa va prezint ritualul meu. 
     Ce intelegem prin unghii frumoase? Unghiile frumoase trebuie sa fie bine pilite, curate si sa aiba o lungime unitara si nu intamplatoare. Asta e valabil atat pentru unghiile de la maini, cat si pentru cele de la picioare.
 Sfaturi practice

  • Apa fierbinte e foarte daunatoare unghiilor. Tine'ti mainile deasupra nivelului apei, cand faci baie in cada. Doar cand te freci cu peria sau cu buretele ori sa te clatesti, poti sa le scufunzi in apa.
  • Daca unghiile tale se exfoliaza, nu trage de ele. Freaca'le cu pila de lustruit ca sa nu ti se mai agate de haine.
  • Daca vii acasa, in fiecare zi, cu mainile pline de cerneala sau ulei, poti sa'ti prepari propria solutie de indepartat pete. Amesteca o lingurita de ulei de floarea soarelui sau de susan, cu una de zahar si freaca'ti mainile cu acest produs. Poate fi folosit si pentru exfoliere. 
Manichiura esentiala
Aceasta manichiura de baza nu dureaza mai mult de o jumatate de ora, cap-coada, daca iti pilesti si tai unghiile, iti ia ceva mai mult. N'ar trebui sa faci asta mai des de o data pe saptamana, altfel unghiile isi pot pierde vigoarea.

Ai nevoie de:

  
- vata medicinala, servetele, acetona sau dizolvant, un bol micut, ulei de masline, dischete si betisoare de bumbac, pila de lustruit si oja (optional).
  1. Ca sa indepartezi orice urma de lac de unghii, foloseste acetona si o discheta demachianta infasurata intr'un servetel. Spala'ti mainile cu putin sapun si apa calda, apoi sterge'le bine.
  2. Cu partea delicata a unei pile, pileste capatul fiecarei unghii. Nu trebuie sa scurtezi unghiile, doar sa le intaresti, pilind partea slabita. Totodata, pileste marginile aspre si asigura'te ca toate unghiile sunt de aceeasi lungime si au aceeasi forma.                              
  3. Umple bolul pe jumatate cu ulei de masline si inmoaie'ti unghiile in el, timp de zece minute. Apoi maseaza fiecare unghie, astfel incat cuticulele si pielea din jurul lor sa devina onctuoase. Daca cuticulele se intind pe unghie, impinge'le delicat inapoi, folosind un betisor de bumbac (in cazul meu, de plastic). Nu'ti taia niciodata cuticulele, pentru ca risti sa te infectezi.   
  4. Spala'ti mainile din nou, cu putin sapun. Pentru a conferi o stralucire naturala unghiilor, lustruieste'le o data sau de doua ori pe luna. Lustruirea intensifica circulatia sangelui in patul unghiei si nu'ti usuca unghiile, asa cum face lacul. Foloseste pila de lustruire, miscand'o usor inainte si inpoi pe suprafata unghiei, de la baza spre varf.        
  5. Poti sa te dai cu oja, eu am ales sa nu aplic nimic pe unghii.
                                                                                 
Asa arata ale mele:

E luciu natural, dat de lustruire, nu am folosit nici un lac. :)
Sfaturi practice:
  • Chiar inainte de culcare, in noaptea dinaintea zilei cand ti'ai propus manichiura, da'te cu o crema foarte buna de maini. Daca nu o poti suporta, poarta manusi in timpul noptii. Poti folosi manusi de bumbac, disponibile in farmacii, sau de plastic, precum cele distribuite impreuna cu vopseaua de par.
  • Unghiile tale au lungimea adecvata? Intoarce'ti mainile cu palmele in sus: daca nu zaresti unghiile de varful degetelor, inseamna ca sunt prea scurte. Daca preferi unghiile scurte si usor de ingrijit, ar trebui sa le lasi sa creasca cel putin 2-5 mm! Nu uita ca unghiile mai scurte sunt si mai puternice. 
SPER CA V'A FOST DE FOLOS! 

2 comentarii:

  1. daca ai unghii destul de fragile dizolvantul le ataca si mai tare..

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nu il folosesc asa des si acum am primit si un intaritor foarte bun de la Avon :)

    RăspundețiȘtergere