sâmbătă, 17 septembrie 2011

Gala Romanian Music Awards 2011


   Niciodata nu deschid televizorul, dar ieri la insistentele prietenului meu care tot timpul imi zice: "mai uita'te si tu la o stire ca vine sfarsitul lumii si tu nu stii nimic" am zis hai sa vedem ce mai e pe la tv. Am poposit evident pe Music Channel si am aflat ca in aceeasi zi la ora 19 incepe Romanian Music Awards 2011, care a avut anul aceasta loc in Brasov. Foarte multumita, am asteptat cumintica sa inceapa show'ul sperand sa vad interpretari bune, show'uri incendiare si sa ascult putina muzica de calitate. 
   Dar supriza! Emisiunea incepe cu transmisiunea de pe "covorul rosu", unde gazdele sunt intampinate de doua personaje necunoscute mie: Dj Andi si Liviu Hodor sau asa ceva. Inceputul nu parea prea promitator intrucat cei doi se balbaiau, intrau unul peste celalalti, in sfarsit o harababura. De curiozitate am zis sa intru pe site sa vad nominalizarile si acolo se difuza spectacolul live. Doar ca in loc de spectacol, cei care urmareau au vizionat pentru mult timp un ecran plin de pureci. Dedesupt, la chat toti injurau care mai de care echipa de la Music Channel. M'am intors la tv, unde parea sa fie totul ok. Show'ul a fost deschis de Gipsy Casual sau ceva de genul, care ne'au asigurat ca o sa vedem un spectacol original si frumos. Mai original a fost, a fost si frumos da' nu prea. Erau cativa tipi care cantau la diferite instrumente insotiti de o tanti care a cantat si ea un pic, apoi s'a alaturat dansatoarelor, ceea ce mi s'a parut putin penibil. Ah am uitat sa vorbesc despre prezentatori. Prezentatorii au fost Cosmina Pasarin si nimeni altul decat Puya. Cosmina, foarte bine pregatita a cam prezentat singura tot show'ul pentru ca dragul de Puya care trebuia sa faca publicul sa rada si sa intretina atmosfera a venit total nepregatit, aerian, plus ca glumele lui erau seci, lipsite de haz. Cred ca echipa de productie a cam dat'o in bara cand a decis sa'l lase pe Puya sa vina cu propriile glume de acasa. Mi'a placut de Cosmina, s'a descurcat foarte bine, dar daca avea un partener pe masura, de exemplu Dan Negru, ar fi fost si mai bine. Mie mi'ar fi placut de exemplu sa'i vad pe Smiley si Pavel Bartos pentru ca fac o echipa excelenta si se descurca de minune.
      Asadar, sa incepem cu vedetele! Dupa indelungi pregatiri gen dieta draconica, sala la greu, epilat, spa si cate si mai cate, ca doar e un eveniment de mare anvergura, difuzat in atatea tari, vedetele noastre au poposit pe scena care de care mai ferchezuite. Nu le mai tin minte ordinea, dar pot sa spun cu certitudine ca cele mai multe dintre ele s'au prezentat in chilotei. Chiar ma gandeam ca o fi si asta un trend si nu stiu eu. Cred ca a fost o adevarata drama pentru cele mai plinute care nu au putut purta si ele uniforma oficiala. Zici ca  cu cat era mai scurta fusta sau pantalonii, cu atat mai mare era audienta! Asa..o sa spun cate putin de fiecare de care imi amintesc. Sa incepem cu Anda Adam. Dupa ce ca show'ul aducea putin a Lady Gaga, adica ea a aparut intr'un glob mare transparent, melodia ei suna ceva de genul " Move like a panda-bear"..ce panda bear si cum se misca un panda bear, nu am inteles nici pana acum, dar oricum a sunat suspect.:D





Au cantat Sisu si Puya, care mi'au adus aminte de vremurile bune in care eram fan La Familia. Baietii s'au descurcat binisor, s'ar fi putut si mai bine. Am observat o mica chestie: Sisu avea o sticla cu apa in buzunarul de la spate al pantalonilor, cunoscatorii stiu ce inseamna :)).



  Interpretarea Innei mi'a placut foarte mult, desi nu sunt fan Inna, dar se vede ca a iesit infara tarii si stie sa sustina un spectacol. A avut un repertoriu destul de bogat si mi'a placut ca a fost acompaniata doar de chitara. E printre putinele interpretari care chiar mi'au placut. Bravo ei!


   Antonia a cantat alaturi de Vunk, sper ca am scris bine. Mi'a placut ca avut o tinuta frumoasa, deloc vulgara, ca de obicei. Cred ca au fost ceva probleme de sonorizare pentru ca aproape toti participantii au cantat peste negativ. As fi vrut sa o aud pe Antonia live pentru ca stiu ca e capabila de un show frumos. Cornel Ilie, cel cu care a cantat in duet nu m'a impresionat in mod special. A fost frumoasa a doua melodie pe care au cantat'o, nu o stiam.



  Show'ul Andreei Balan demn de o animatoare sau o stripteusa, trebuie sa spun sincer ca m'a dezgustat. A depasit orice limita a bunului gust si a vulgaritatii, ca sa nu mai spun ca fetele au fost mai mult dezbracate decat imbracate. Cica e un show creat special pentru club, asa ca nu ma mira.Intrarea Andreei a fost de un umor savuros, ar trebui sa coboare cu picioarele pe pamant pentru ca se pare ca a uitat ca se afla in Romania. Totusi, ce m'a uimit a fost usurinta cu care Andreea si fetele au facut spagatul pe tocuri! Asta da! :))



Spectacolul celor de la Mandinga a fost reusit, desi nu pot spune ca'mi place noua lor piesa Danza Kuduro. Am realizat cu parere de rau ca unul din membrii echipei, Alejandro, dragostea mea din liceu, lipseste. 





   Culmea penibilului de la RMA 2011 a fost cu siguranta tipa asta noua Caitlyn, de care nu am mai auzit pana in prezent. A aparut pe scena cu cizme deasupra genunchiului, care fac piciorul sa para mai slab, in conditiile in care ea era oricum foarte slabuta si cu o rochie cu foarte multe pene care nu o flata deloc. De apreciat totusi faptul ca nu a venit in chiloti. Si cand incepe sa cante imi dau seama ca e piesa lui Fergie, London Bridge si ea canta I'm Fergie Fergie. Stiu ca nu are voie sa schimbe versurile piesei, dar oricum mi s'a parut jenant. Tipa era foarte crispata, la un moment dat s'a incurcat rau de tot pentru ca a inceput sa cante mai tarziu decat negativul si asa i s'a dus tot show'ul pe apa sambetei. A urmat apoi o piesa in spaniola, gen telenovele, care mi s'a parut mult mai potrivita pentru ea. Per total un show deplorabil. Va las sa savurati.



  Raluka cu Out of your business mi'a placut foarte mult. Momentul ei cu Connect'R mi'a placut enorm. Mi'a placut si Connect'R, foarte pregatit ca de fiecare data, niciodata extravagant, modest. Intr'un cuvant (sau mai multe) un show frumos.



Allexinno si Starchild, nu prea am ce sa zic, am o parere neutra, mi se pare doar foarte amuzant tipul asta Starchild. :D



Alex Velea m'a surprins intr'un mod neplacut. Nu ma interpretati gresit. Imi place Alex, imi place cum canta, dar a slabit atat de mult. E cumva anorexic? 



Smiley, ca de obicei, imepcabil. L'am vazut si eu, l'am ascultat live. Foarte frumos e tot ce pot sa spun. Tocmai deaia a castigat atatea premii, 4 parca. :)



A cantat si Andreea Banica. Ce sa zic..jocul de lasere a fost exceptional, dar cred ca s'a inspirat putin din show'ul Rihannei la sfarsit cand saruta robotelul. Totusi nu cred ca merita sa castige Best Video sau ce a castigat. 




 Programul lui Dony si al Elenei Gheorghe chiar mi'a placut, si piesa la fel, nu am nimic de comentat. Elena frumoasa ca de obicei. Dony la fel. :D




A fost si Anna Lesko. Nu mai auzisem demult de ea. Nu prea m'a impresionat prestatia ei.






Play & Win, nimic de spus, doar de apreciat. :)



Corina. Sincer o admir. A castigat premiul de Fashion Icon. E si talentata si frumoasa. Ce isi poate dori mai mult? Am observat ca arata foarte bine dupa sarcina.




Cam atat am vazut eu din emisiune, pentru ca s'a prelungit pana tarziu in noapte. Imi pare rau ca nu i'am vazut pe baietii de la Okapi, dar o sa postez si prestatiile lor, bineinteles. Per total, mi s'a parut un show superficial, mediocru, amator. Sonorizarea a fost proasta, s'a cantat foarte putin live, nu a fost prea profesionist realizat, avand in vedere ca e considerat un show asa de important la noi in tara. Concluzie: dezamagire.







*BONUS :))








2 comentarii:

  1. Mădă, te felicit pentru articol. Eu zic că ţi-ai descoperit vocaţia. Să mai scrii articole de genul, în care comentezi evenimente, apariţii ale mondenilor, alegeri vestimentare (că tot e pasiunea ta moda) pentru că îţi ies tare bine. Ai nota de ironie pe care trebuie să o aibă un critic dar ştii şi să apreciezi ceea ce e cu adevărat de calitate. Cât despre show, îţi împărtăşesc total părerea să ştii. Mie mi-au plăcut doar Vunk, Antonia le-a stricat puţin show-ul (aici cred că nu suntem de acord :D) şi Voltaj cu Horia Brenciu care eu fost super şi la Sibiu şi au meritat premiul Best Live. Pe ei parcă i-ai uitat în articolul tău, din păcate. Oricum per total mi-a plăcut cum ai scris. Felicitări şi aştept următorul. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Iulia! Din pacate nu prea se mai face nimic de calitate in Romania. Pe Horia Brenciu si Voltaj nu i'am vazut, din pacate ca altfel nu cred ca ii uitam. Planuiesc un articol zilele astea despre Next Top Model ca am vazut ca a inceput. Inca o data, multumesc pentru aprecieri si pentru incurajari. Te pup!

    RăspundețiȘtergere