joi, 15 septembrie 2011



Phillip Lim
       Tanarul designer Phillip Lim s-a nascut 1973 in Thailanda si a crescut  in Orange County California. A inceput sa studieze Finante si Afaceri pana in momentul in care si-a dat seama ca nu era cariera potrivita pentru el. Mama lui a fost croitoreasa asa ca el se simtea bine printre material si haine.
       Mai intai, Lim a fost asistent de design la Katayone Adeli. Si-a lasnsat prima colectie in 2004 cu ajutorul prietenei sale, Wen Zhou. La putin timp dupa aceasta, linia sa de haine a fost comentata de ceilalti designer, editorii revistelor si de vedete. De atunci creatiile sale se afla in capat de lista pentru celebritati precum Natalie Portman, Scarlett Johansson si Kate Hudson.
        Phillip Lim este faimos pentru croielile simple si clasice imbinate cu o doza de neconventional. Criticii descriu colectiile sale pentru femei ca fiind feminine si de un rafinament aparte asezonate cu putin romantism. Accesoriile impodobite cu cristale Swarovski si rochiile  cu perle aplicate dezvaluie fata artistic a designerului. In 2007 a castigat prestigiosul premiu CFDA Swarowski.
         In 2007 Lim a decis sa’si extinda linia de haine, introducand una pentru barbate si o alta pentru copii. In luna iunie a aceluiasi an, el a deschis primul magazine numit dupa prima colectie, 3.1 in New York. In 2008 a deschis alte magazine in Tokyo, Los Angeles si California. Astazi el este cunoscut in peste 45 de tari si are peste 400 de magazine deschise peste tot in lume.
 
Inspirat de prietena si partenera de afaceri, Wen Zhou, colectia Kid by Phillip Lim a debutat pentru  Holiday 2007.
Go Green Go by Phillip Lim
Aceasta linie contine 10 piese si este formata din maiouri, pantaloni si tunici, toate create din bumbac natural si matase organica, toate purtand semnatura relaxata a designerului. De asemenea el aduce in prim plan detaliul manual in defavoarea celui la masina, spalarea cu mingi de tenis pentru un look uzat in defavoarea vopselelor, si altele. Totul a inceput cand acasa fiind, in apartamentul sau din Manhattan, el a urmarit un documentar pe National Geographic despre ursii polari si a fost extreme de miscat de acesta. Phillip Lim a inceput si o campanie de reciclare a plasticului din care a confectionat genti.
Un lucru bine de stiut ar fi ca pentru mult timp, Irina Lazareanu, modelul de origine romana a reprezentat o sursa de inspiratie pentru designer.
 Dintre vedetele care ii poarta creatiile enumeram cateva:

Ginnifer Goodwin                                                            Kristen Bell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

America Ferrera                                                             Lauren Conrad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Vestimentatie

Girls on bike. Cele mai potrivite cuvinte folosite de Phillip Lim pentru a’si caracteriza colectia.  El a fost in mare parte inspirat de fetele chic care folosesc ca mijloc de transport bicicleta, pentru a se deplasa atat la servici, la pranz, cat si la o petrecere. Acesta este motivul pentru care colectia lui cuprinde pantalonii pana la glezna si jachetele smart: pentru a imbina utilul cu placutul! Linia contine si haine multifuncionale cum ar fi salopeta cu maneci din piele pentru zi, acoperite cu margele de bronz pentru seara.

In ceea ce priveste croiul hainelor, phillip lim alege croielile largi, stilul minimalist, un fel de street style potrivit femeilor din toate categoriile de varste. Cromatica cuprinde o gama limitata de culori, culori pamantii, intunecate, contrastante. De asemenea, phillip merge pe combintiile de culori precum alb- negru, verde-albastru, dar si diferite tonuri de maro. Pantalonii carrot shape care flateaza glezna adaugand feminitate tinutei, raman in continuare in trend. Interesanta este combinatia sport-elegant pe care acesta o adopta: un hanorac care pare aruncat la intamplare, completeaza outfitul, de fapt atent studiat.


 Stilul care caracterizeaza intreaga colectie este minimalismul, care se pare, se impleteste armonios cu nuantele de gri, maro, albastru si verde. Pe ici, pe colo, designerul adauga insertii de piele ciocolatie menite sa dea o stralucire tomnatica intregii tinute. In ceea ce priveste pantalonii tip office, acestia apar perfect calcati la dunga. Rochiile sunt marea majoritate tip sac asimetrice, caracterizate de acelasi minimalism impecabil, cu o lungime care nu depaseste genunchiul si pun in evidenta picioarele, precum si amplifica iluzia de picioare interminabile.
Cat despre textura materialelor, tanarul designer imbina cu success pielea cu matasea si cu tricotul. De asemenea acesta adduce in prim plan materialele satinate, oferind astfel un luciu metalic tinutelor. Salopetele, de aceasta data cu croieli sofisticate si in culori puternice se vor purta si in aceasta toamna. Manecile tip clopot sunt si ele prezente in colectia lui phillip lim, alaturi de pantalonii sport, trei sferturi, pentru a da un aer urban intregului look. Cuvantul de ordine in privinta rochiilor si bluzelor este XXL, puteti miza cu incredere pe rochiile cu umerii proeminenti, bluzele largi si sacourile si mai largi J. Rochiile maxi in culori neutre, precum nude sau negru raman in continuare pe podium pentru un plus de feminitate. De asemenea, talia este evidentiata printr’o centura lata. In ceea ce priveste trenciurile sau paltoanele, cele lungi in culori camel sau nude sunt un must have toamna aceasta. Fie ca le acesorizati sau nu cu o centura sau un cordon in aceleasi tonuri, acesta nu trebuie sa lipseasca din dulapul dumneavoastra.


. Pentru cele mai nonconformiste o varianta este sacoul cu linii masculine insotit de o fusta sau un pantalon scurt, in nuante diafane de roz


Verdele prafuit revine in forta, in combinatie cu gri, negru sau albastru pentru a oferi tinutei o pata de culoare si pentru a o scoate din anonimat. Pentru un plus de eleganta si rafinament optati pentru materiale metalizate in nuante de gri, bleumarin sau verde prafuit. Intreaga colectie are un suflu nou, futurist, cu crioieli simple , dar care contine de asemenea piese din sezoanele trecute si pastreaza stilul classic al designerului.



Accesorii

Designerul inglobeaza destul de putine accesorii tinutelor sale, lasand hainele sa aiba ultimul cuvant. Zarim pe alocuri ochelari de soare cu forma patrata in aceleasi nuante ca si vestimentatia. Esarfele, daca exista sunt parte integranta din sacourile sau paltoanele care le insotesc. La capitolul genti, Lim adauga cate un plic simplu, dar puternic colorat sau genti incapatoare in nuante de negru si bleumarin. Bijuteriile predominante sunt lanturile rigide, simple, de culori inchise. Pantofii prezenti in colectie continua acordurile de tonuri continand atat sandale, pantofi, cat si botine.



























Coafura

Coafurile in aceasta toamna in colectia lui Phillip Lim sunt simple, parul este semi prins la spate si buclat natural, lasat in voie pe umeri.


Machiajul

Dupa cum bine stiti, pentru a avea un machiaj decent, trebuie evidentiati ori ochii ori buzele, niciodata ambele. Phillip Lim respecta si el aceasta regula si pune in evident, asadar, ochii, mizand pe culori reci si sidefate precum albastru sau verde , ambele in tonuri deschise, mascara si creion alb, pentru a crea iluzia de ochi mai mari. Buzele sunt foarte putin colorate cu glossuri in nuante nude. Machiajul este in mare parte natural. O sa atasez cateva poze cu sugestii de machiaj si tinute inspirate din aceasta colectie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu