joi, 7 martie 2013

Pizza cu Mozzarella, Rucola si Prosciutto
N-am mai postat o reteta de muuuult timp. De fapt cred ca am postat doar una pana acum, de briose, daca bine imi amintesc. Inca de cand am fost vara trecuta in Sicilia, m-am indragostit de mancarea lor, de specificul culinar. Asa ca m-am hotarat ca macar o data pe luna sa fac o reteta italieneasca. Sa fac e mult spus, pentru ca de obicei iubitul meu gateste la noi acasa. Dar sa-i dam drumul!
 Se prepara in aproape 2 ore si ajunge pentru patru persoane.
Ingrediente 
Pentru aluatul de pizza: 500g faina pt prajituri ( putina faina pentru presarat ), 25g drojdie proaspata, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 300ml apa calda, sare.
Pentru topping: 250 gr Mozzarella, 1 caserola de rucola ( aprox. 80),150g Prosciutto crudo ( sunca cruda ), 300g rosii decojite la cutie, 3 linguri ulei de masline extravirgin, sare.
Preparare:     
1. Se pune faina intr-un bol sau pe o suprafata intinsa. In mijloc se face o gaura si se faramiteaza drojdia proaspata. Se adauga putina apa si se amesteca cu degetele, apoi se adauga sare si ulei de masline. Se amesteca tot timpul faina de pe margini cu drojdia si se adauga apoi treptat apa si se framanta pana devine o coca moale. Este greu de apreciat exact de cata apa este nevoie. Cantitatea de apa poate varia, aceasta depinzand de faina, temperatura si alti factori. Daca aluatul este prea cleios, se mai adauga faina.
2. Se framanta bine aluatul timp de 10 minute, pana devine maleabil si elastic si pana s-a luat tot aluatul de pe degete.
3. Aluatul se pune intr-un bol si se acopera cu un prosop si se lasa la "crescut" la caldura (departe e curentii de aer) timp de cel putin 2 ore, pana isi dubleaza volumul.
4. Aluatul se imparte apoi in 4 (noi am facut una intreaga mare) si se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Este potrivita orice forma ( noi am ales dreptunghiulara): rotunda sau patrata, lasati frau liber fanteziei voastre!  
5. Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune aluatul in tava si se unge cu restul de ulei de masline, apoi se lasa la crescut la caldura, inca 30-40 de minute.
6. Se incalzeste cuptorul la 220 grade C, iar mozzarella se taie bucati. Se spala frunzele de rucola si se usuca complet. Se scot rosiile decojite din cutie si se fac sos (noi am adaugat busuioc si oregano in sos), se da gust cu sare si putin ulei de masline.
7. Blaturile de pizza se coc cc. 10 minute la 220 grade C., se scot din cuptor, se toarna peste ele sosul de rosii si se presara mozzarella, se condimenteaza cu sare si putin ulei de masline si apoi se mai dau la cuptor inca 10 min. Daca doriti ca blatul sa fie mai crocant sau mai moale, atunci timpul de coacere va fi mai lung sau mai scurt. Frunzele de rucola se distribuie pe blat, iar feliile de prosciutto se pun pur si simplu peste ele.


Buon Appetito!
 

6 comentarii:

  1. Vai....arata delicios, demential, mega apetisant!
    Si am zis ca nu intru sa imi faci pofta, dar nu m-am putut abtine!
    Trebuie sa o incerc si eu.:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mademoiselle Lorraine7 martie 2013 la 23:08

    chiar arata foarte bine si ruccola are gust bun pe pizza:D

    RăspundețiȘtergere
  3. :D Sa stii ca a fost la fel de buna pe cum arata. Sa-mi zici cum ti-a iesit! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Eu nu mai mancasem inainte rucola, dar a fost chiar buna in combinatia asta. :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios :D Neaparat trebuie sa pun si eu in practica ideea :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc! E foarte simplu de facut, sa-mi spui daca ti-a placut. :*

    RăspundețiȘtergere