marți, 7 august 2012

Purificarea prin aburi

  Ingrijirea tenului acasa poate fi foarte relaxanta si eficienta. Ia-ti o zi libera pentru asta, dar nu inainte de un mare eveniment, ca sa nu te alegi cu o eruptie
Ai nevoie de:  demachiant pentru ochi, ulei de migdale, dischete demachiante, crema hidratanta, o oala mare, apa fiarta, variate ierburi uscate ( eu am folosit pliculete de ceai de galbenele ), prosoape, lotiune tonica, masca faciala, masca relaxanta pentru ochi ( poti folosi si pliculete de ceai puse la rece ).


1. Strange-ti parul bine, la spate, si curata'ti complet fata. Cu grija indeparteaza machiajul ochilor. Pe restul fetei maseaza uleiul de migdale cu varfurile degetelor, prin miscari circulare si fine. Lasa-l astfel un minut. Indeparteaza apoi, uleiul folosit o discheta demachianta imbibata in apa. Clateste'ti fata cu apa calda, nu fierbinte! Acesta este momentul pentru scrub. Puteti amesteca o lingurita de crema si o jumatate de lingurita de faina de orez. Freaca'ti fata cu aceasta masca, pentru exfoliere. ( eu aveam pliculete acelea de la Oriflame pe care am zis sa le incerc ) Limpezeste-te cu apa din abundenta. Daca obisnuiesti sa folosesti o lotiune tonica, trebuie s-o aplici acum.

 2. Umple bolul/oala pe jumatate cu apa fiarta si adauga o mana de ierburi sau 2 pliculete de ceai. Apleaca-te asupra vasului si acopera-ti capul cu un prosop pentru 3 minute sau mai multe daca rezisti. Ti se vor deschide porii si elibera punctele negre.

3. Tamponeaza-ti pielea usor cu un prosop moale. Uita-te in oglinda si identifica punctele negre. Indeparteaza-le pe cele evidente, storcandu-le cu grija din lateral, cu varfurile degetelor. Nu folosi niciodata unghiile. 

4.Evitand zona ochilor, aplica pe fata, prin masare, putin ulei cald de migdale. Daca ai timp iti poti face un masaj facial. Daca nu, maseaza-te prin miscari circulare timp de cateva minute. Indeparteaza uleiul ca la punctul 1.

5.Aplica-ti masca faciala. Intinde-te pe pat, acoperindu-ti ochii cu pliculete de ceai tinute la rece sau cu o masca pentru ochi, tinuta de asemenea la rece. Sau fa o baie fierbinte in timp ce masca isi face efectul.

6.Folosind dischete demachiante indeparteaza masca faciala. Clateste cu apa si tamponeaza-ti fata cu prosopul.

7.Da-te cu crema hidratanta, ca de obicei, si nu uita sa aplici putina si pe gat, masandu-l.

Aaaand you're done!      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu