vineri, 27 iulie 2012

Yummy

   Astazi o sa va impartasesc secretul a doua dintre mancarurile mele preferate pe timp de vara. Pe prima am descoperit-o de curand pe postul Tv Paprika, pe care il urmaresc cu interes de ceva timp. Cea de-a doua reteta o prepar de mult timp, insa in diferite variante. Am descoperit de curand oregano si busuiocul si nu ma mai pot desparti de ele. :D

Si acum prima reteta, care este si mai simpla se numeste Bruschetta al pomodoro. Este o reteta italiana care sigur va va placea. Aveti nevoie de o bagheta sau mai multe, in functie de cantitatea pe care vreti sa o faceti. O taiati felii pe diagonala sa fie cat mai mari si ca grosime de vreo 2 cm. Prajiti putin feliile pe gratar sau le puteti pune intr-o tava in cuptor. Eu le-am facut pe niste plite, pe aragaz. Urmeaza un fel de sos pe care il preparati din rosii taiate bucatele,2 catei de usturoi taiati marunt, ulei de masline, sare,piper si busuioc. Se poate folosi si oregano. Dupa ce s-au prajit feliile le frecati cu catel de usturoi si pe urma puneti deasupra amestecul de rosii. Asa arata: 


S-au bucurat de mare succes in randul oaspetilor si e si o reteta sanatoasa. 

Ce-a de-a doua reteta este o salata cu piept de pui. Se ia o jumatate de piept de pui, se condimenteaza cu sare si piper si sa prajeste intr-o tigaie fara ulei sau optional, cu putin ulei de masline. (eu il prefer fara ulei, incerc sa evit prajelile pe cat cu putinta) Nu il lasati sa se usuce si sa se stranga prea mult, dar aveti grija in acelasi timp, sa nu fie crud.  Taiati o felie de paine alba sau toast in cubulete mici si puneti-le in alta tigaie. Adaugati sare, piper, oregano si doi catei de usturoi. Aici din nou puteti sa le prajiti in ulei de masline sau fara. Asa, asezati apoi intr-o farfurie salata verde, castraveti, ardei gras, cascaval cubulete, rosii, crutoanele si pieptul de pui. Puneti putin ulei de masline si sare si piper daca mai e nevoie. E foarte buna, mai ales ca daca pieptul e cald, cascavalul se topeste. 



 Pofta buna!
 

2 comentarii: